Subvenția la motorină, prelungită până la finalul lui 2026

Cele mai urmărite

Veste bună pentru fermieri: se prelungește perioada de acordare a subvenției la motorină până la data de 31 decembrie 2026.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a pus în dezbatere publică, pe site-ul instituției, proiectul de HOTĂRÂRE pentru prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin care subvenția pentru motorină va putea fi acordată fermierilor până la data de 31 decembrie 2026, scrie agro-tv.ro

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare.

„În contextul general dificil al ultimilor ani agricoli, datorat atât creșterii accentuate a prețurilor la toate input-urile agricole urmare a situației geo-economice dificile din zonă, cât și a incidentelor de mediu manifestate, fiind de notorietate că fermierii s-au confruntat cu un deficit de apă major după doi ani de secetă, este necesar ca fermierii să fie susținuți în continuare în sensul reducerii costurilor de producţie şi implicit a creșterii rentabilităţii activităţilor agricole”, se arată în nota de fundamentare a noului act normativ.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie