Theo Ichim mizează pe o agricultură hibridă

Cele mai urmărite

Theo Ichim, proprietar Unigrains Trading și fermier care lucrează peste 2.000 ha de teren în județul Constanța, practică o agricultură hibridă care include folosirea de produse organice pentru îmbunătățirea și protejarea solului, dar și de pesticide.  

Prezent în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură, organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău, Theo Ichim a menționat că solul are nevoie de o atenție deosebită din partea fermierilor. Acesta a spus că a studiat multe analize referitoare la sol, a ascultat multe sfaturi, a cheltuit și mulți bani. Pentru ca apoi, să ajungă la concluzia că o agricultură hibridă ar fi cheia pentru solurile pe care le lucrează.

„Am luat hotărârea să practic o agricultură hibridă care este bazată și pe pesticide, dar și pe îmbunătățirea solului și protejarea plantelor cu substanțe organice. Și este foarte simplu: materia organică poate schimba caracteristicile solului.

Dacă ai un sol argilos, atunci când este uscat are tendința de a se compacta extraordinar de tare. Iar, materia organică vine și îți îmbracă particulele de sol și actionează ca un fel de amortizor, nemailăsându-le să adere atât de tare. În cazul nisipului, le lipește. Pot să spun că materia organică face cea mai bună treabă, într-un sol bine lucrat”.  

Vezi un interviu direct din ferma lui Theo Ichim, realizat de echipa Sens & Contrasens în Agricultură, pe pagina noastră de Youtube, la următorul link:

Și-a luat sisteme de irigații pentru 600 ha – YouTube

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie