Theo Ichim mizează pe o agricultură hibridă

Cele mai urmărite

Theo Ichim, proprietar Unigrains Trading și fermier care lucrează peste 2.000 ha de teren în județul Constanța, practică o agricultură hibridă care include folosirea de produse organice pentru îmbunătățirea și protejarea solului, dar și de pesticide.  

Prezent în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură, organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău, Theo Ichim a menționat că solul are nevoie de o atenție deosebită din partea fermierilor. Acesta a spus că a studiat multe analize referitoare la sol, a ascultat multe sfaturi, a cheltuit și mulți bani. Pentru ca apoi, să ajungă la concluzia că o agricultură hibridă ar fi cheia pentru solurile pe care le lucrează.

„Am luat hotărârea să practic o agricultură hibridă care este bazată și pe pesticide, dar și pe îmbunătățirea solului și protejarea plantelor cu substanțe organice. Și este foarte simplu: materia organică poate schimba caracteristicile solului.

Dacă ai un sol argilos, atunci când este uscat are tendința de a se compacta extraordinar de tare. Iar, materia organică vine și îți îmbracă particulele de sol și actionează ca un fel de amortizor, nemailăsându-le să adere atât de tare. În cazul nisipului, le lipește. Pot să spun că materia organică face cea mai bună treabă, într-un sol bine lucrat”.  

Vezi un interviu direct din ferma lui Theo Ichim, realizat de echipa Sens & Contrasens în Agricultură, pe pagina noastră de Youtube, la următorul link:

Și-a luat sisteme de irigații pentru 600 ha – YouTube

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie