ROMÂNIA a devenit țara politicenilor cu mână lungă și minte scurtă

Cele mai urmărite

S-au făcut deja peste o sută de ani de când țara noastră devenea dodoloață prin voința poporului și, ce să vezi, a politicenilor. Politiceni cu nume precum Ion I.C. Brătianu, Nicolae Iorga, Octavian Goga, Ion Mihalache, Alexandru Vaida-Voievod, Alexandru Averescu, Take Ionescu sau Barbu Stirbey și, un pic mai târziu, Iuliu Maniu. Mai fiecare a trecut și pe la conducerea agriculturii care pe atunci era principala activitate economică, deși pe atunci se făcea cu plugul de lemn tras de boi sau, în cel mai fericit caz, de cai.

Dincolo de orice discuție intrinsecă, vizavi de realitatea noastră, trebuie să recunoaștem că pre atunci, în politică, nu prea intrau veleitariștii decât până la un anumit nivel. Iar ceea ce-i unea atunci era dragostea de țară. Dorința ca să lase ceva în istoria neamului era un pic mai mare decât dorința de căpătuire. Poate unde fiecare dintre ei intrau în politică bogați și poate mai sărăceau, nu invers!!!

Acum trăiesc cu sentimentul că politcenii sunt o cloacă de mafioți care mânăresc cu dibăcie banul public spre interesul propriu. Peste politicenii noștri plutesc acuze și bănuieli de fraude care depășeșc cu mult prea mult închipuirea. Iar în viziunea lor nu își are loc țara decât ca locul de unde le vine principala resursă de căpătuire, bugetul. Iar ceea ce îi unește acum este doar perspectiva câștigului din comisioane și spăgi!

Democrația e înțeleasă extrem de prost, iar dictatura majorității tinde să se transforme în ceva monstruos. Mi-aș dori din tot sufletul ca politicul românesc să privească spre viitorul țării și să înțeleagă că ne condamnăm la dispariție prin depopulare și că vom deveni curând o țară unde românii vor fi oaspeți.

Cât privește agricultura, ar fi cazul să se așeze la masă și să gândească politici adevărate, nu doar scheme de campanie electorală și măsuri populiste din bugete astronomice.

Deși e clar că avem mare nevoie de zootehnie și procesare dar, presupun ca necesită ceva muncă dar, mai ales, orientare de piață. Marketing și concurență, gândire și adaptare la realitate, ceea ce e deja prea mult să le cerem politicenilor?!… Programul de guvernare fiind marota răspândirilor folositoare PARTIDULUI și nu patriei! Chiar și așa, economia și, evident, agricultura evoluează în mediul economic european benefic, pe când politicenii noștri și-ar dori doar pașalâcul lor. Unde să nu-i întrebe nimeni de nimic. Iar presa devine dușmanul, atunci când nu-i pupă în dos!

Dar măcar un plan cincinal se poate, tovarăși?! Sau rămânem definitiv în zodia politicenilor cu mână lungă și memorie scurtă?!…

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie