A fost respins proiectul de diminuare a pesticidelor folosite în UE

Cele mai urmărite

Parlamentul European a respins un proiect legislativ care ar fi impus diminuarea folosirii pesticidelor în UE.

Element crucial al Pactului Verde european, această legislaţie propusă de Comisia Europeană în iunie 2022 prevedea reducerea la jumătate până în anul 2030, faţă de perioada 2015-2017, a folosirii produselor fitosanitare chimice în UE şi a riscurilor ce rezultă din acestea, scrie hotnews.ro

Partidul Popular European (PPE), care s-a împotrivit cel mai mult proiectului, a reuşit să includă în el amendamente ce urmau să slăbească semnificativ textul, care în cele din urmă a fost oricum respins de eurodeputaţi, cu 299 de voturi împotrivă, 207 pentru şi 121 de abţineri.

Mai mult, eurodeputaţii au respins retrimiterea textului către comisia de mediu a Parlamentului European, aşadar nu mai există niciun viitor pentru proiectul legislativ ce a divizat şi statele membre.

Raportoarea textului, ecologista Sarah Wiener, a vorbit astfel despre „o zi neagră” pentru mediu. Parlamentul European „a respins această lege desfigurată (de amendamentele PPE), conservatorii punând în pericol sănătatea agricultorilor şi biodiversitatea luptând cu orice preţ împotriva diminuării folosirii pesticidelor”, a spus la rândul ei eurodeputata germană Jutta Paulus, membră a grupului Verzilor.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie