Dănuț Andruș: „Poți fi profitabil în fermă, dacă înveți din experiența altora”

Cele mai urmărite

Fermierii ar trebui să urmeze exemplul celor mai experimentați, pentru a rămâne profitabili, este de părere Dănuț Andruș, fermier care lucrează peste 1.000 ha în Botoșani și reprezintă o asociație de producători din nordul țării (Botoșani și Suceava). Declarația a avut loc în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură, organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău.

Răspunzând la întrebarea în jurul căreia s-a conturat întreg evenimentul organizat de Sens & Contrasens în Agricultură: „Cum rămânem profitabili în agricultură?”, Dănuț Andruș a menționat faptul că, dacă îți dorești să fii profitabil, trebuie să privești către fermierii cu experiență în domeniu.

„Profitabilitatea trebuie privită și din altă prismă. De exemplu, ar trebui să învătăm de la cei care au experiență, cum este Theo (Theo Ichim, fermier din Constanța, administrator Unigrains Trading prezent la eveniment) pentru a putea aduce profit în fiecare fermă.

România este plină de specialiști. Ne pricepem la toate, mai puțin la ceea ce trebuie să facem. Cei care nu au bătut un par în viața lor, ne învață cum să facem gardul. Dacă nu vom schimba acest concept la nivel național, dacă nu îl ascult pe colegul meu, Theo, în care am încredere că a făcut lucruri practice, atunci degeaba vorbim”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie