„Fără o reașezare a prețurilor la gaze, energie, petrol și ROBOR, agricultura nu poate progresa”

Cele mai urmărite

Scăderea ROBOR-ului la 1% și limitarea adaosului comercial la gaze, energie și petrol, sunt cheia spre o agricultură profitabilă pentru fermieri, a susținut fermierul Vasile Lungu, în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură, organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău.

Fiecare dintre invitații noștri de la eveniment, au răspuns la întrebarea: „Cum rămâi profitabil în agricultură?” Răspunsurile le veți regăsi pe site-ul nostru, iar mesajul lui Vasile Lungu, fermier din Iași care lucrează 2.000 ha de teren și 150 ha de viță de vie, a fost următorul:

„Dacă scădem ROBOR-ul la 1% și dacă limităm adaosul comercial la gaze, energie și petrol, vă promit eu că toate costurile cu înființarea culturilor vor scădea cu 40% și o cotă mică de aici, rămâne profit în firmă. Fără reașezarea preturilor la gaz, energie, petrol si ROBOR, niciodată agricultura nu poate progresa.

Costul de înființare a unei culturi este de 6.000-6.500 lei. Știm prețurile din piată. Cât să produci, ca să rămâi rentabil?

Doar trebuie să scădem costurile, restul ține de noi ca specialiști, să mărim producția și în acest fel, reașezăm prețurile în piață și creștem rentabilitatea fermierului”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie