E oficial: glifosatul se poate folosi în agricultură încă 10 ani!

Cele mai urmărite

După cum a anunțat în data de 16 noiembrie, Comisia Europeană a adoptat ieri, Regulamentul de punere în aplicare pentru a reînnoi utilizarea glifosatului în agricultură pentru 10 ani.

Acest lucru este în conformitate cu legislaţia europeană care obligă forul decizional să adopte un regulament de punere în aplicare atunci când nu se ajunge la o majoritate calificată (pro sau contra) în Comitetul permanent şi în Comitetul de apel, aşa cum s-a întâmplat în cazul glifosatului.

Pe baza unei evaluări științifice stricte, această reînnoire este supusă anumitor condiții și restricții noi, de exemplu interzicerea utilizării înainte de recoltare ca desicant și necesitatea anumitor măsuri pentru protejarea organismelor nețintite.

Introducerea pe piață a produselor de protecție a plantelor care conțin substanța activă rămâne în responsabilitatea statelor membre – în urma reînnoirii aprobării la nivelul UE, fiecare autorizație de produs existentă trebuie revizuită. Regulamentul de punere în aplicare va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie