„Satul românesc nu poate fi schimbat decât prin reforma administrativă”

Cele mai urmărite

Satul românesc are nevoie de o reformă administrativ-teritorială, deoarece suntem înțepeniți în ultima reformă, adică în anul 1968 (când prin Legea nr. 2 s-a revenit la împărțirea administrativ-teritorială a țării pe județe), este de părere primarul din Buzău, Constantin Toma. Declarația a avut loc în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură, organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău, unde au participat aproximativ 120 de persoane.

„Este necesară reforma administrativ-teritorială, deoarece suntem anchilozați în anul 1968. Ultima reformă a fost făcută de Ceaușescu. Satul românesc nu poate fi salvat decât prin reforma administrativă. De exemplu, nu se poate să avem 78 de locuitori într-o comună. În Buzău, sunt 7-8 comune unde dacă am aduna toți locuitori, i-am putea băga în 6 blocuri. Însă, oamenii aceia pot să rămână acolo, dar nu mai trebuie să îi ținem în feudalism, ci trebuie să îi aducem în vremurile moderne”, a menționat Constantin Toma, cel mai ales primar din România la nivel de municipiu, la ultimele alegeri din 2020, unde a atins un procent de 78,07%.

Sfatul acestuia pentru fermierii români este de a încerca să scadă deficitul comercial al României, care 70% se datorează importului de alimente. „Aveți un cuvânt de spus, trebuie să fiți uniți, să aveți forța necesară de a schimba legislația, percepția și viziunea acestei țări, plecând de la pământ”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie