„Satul românesc nu poate fi schimbat decât prin reforma administrativă”

Cele mai urmărite

Satul românesc are nevoie de o reformă administrativ-teritorială, deoarece suntem înțepeniți în ultima reformă, adică în anul 1968 (când prin Legea nr. 2 s-a revenit la împărțirea administrativ-teritorială a țării pe județe), este de părere primarul din Buzău, Constantin Toma. Declarația a avut loc în cadrul evenimentului Sens & Contrasens în Agricultură, organizat pe 11 noiembrie 2023, la Buzău, unde au participat aproximativ 120 de persoane.

„Este necesară reforma administrativ-teritorială, deoarece suntem anchilozați în anul 1968. Ultima reformă a fost făcută de Ceaușescu. Satul românesc nu poate fi salvat decât prin reforma administrativă. De exemplu, nu se poate să avem 78 de locuitori într-o comună. În Buzău, sunt 7-8 comune unde dacă am aduna toți locuitori, i-am putea băga în 6 blocuri. Însă, oamenii aceia pot să rămână acolo, dar nu mai trebuie să îi ținem în feudalism, ci trebuie să îi aducem în vremurile moderne”, a menționat Constantin Toma, cel mai ales primar din România la nivel de municipiu, la ultimele alegeri din 2020, unde a atins un procent de 78,07%.

Sfatul acestuia pentru fermierii români este de a încerca să scadă deficitul comercial al României, care 70% se datorează importului de alimente. „Aveți un cuvânt de spus, trebuie să fiți uniți, să aveți forța necesară de a schimba legislația, percepția și viziunea acestei țări, plecând de la pământ”.

Mulțumim pentru suport în organizarea evenimentului din 11 noiembrie 2023, marca Sens & Contrasens în Agricultură în parteneriat cu BHS BIO INNOVATION:

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie