Rusia blochează importul de fructe și legume din Republica Moldova începând cu 4 decembrie

Cele mai urmărite

Producătorii agricoli din Republica Moldova nu vor putea exporta fructe și legume în Federația Rusă începând cu data de 4 decembrie, pentru o perioadă nedeterminată.

Decizia a fost publicată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhoznadzor”, scrie agora.md.

Mai exact, Rosselkhoznadzor anunță că revine la restricțiile introduse în 2022 la importul din Republica Moldova a produselor aflate sub carantină din Republica Moldova în Rusia.

„Motivul interzicerii este detectarea repetată a elementelor de carantină în legume și fructe care pot cauza daune de mai multe miliarde de dolari producției agricole rusești, precum și lipsa de răspunsuri din partea agenției competente din Republica Moldova la notele Rosselhoznadzor privind fiecare dintre încălcări și neasumarea măsurilor eficiente de prevenire a aprovizionării cu produse contaminate”, notează Rosselhoznadzor, informează g4media.ro

Interdicția este pentru o perioadă nedeterminată și se referă la întreg teritoriul țării.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie