Topul celor mai premiați producători români de vinuri în 2023

Cele mai urmărite

Vinurile autohtone au obţinut la concursurile internaţionale desfăşurate anul acesta, peste 500 de medalii, dintre care mai mult de 300 de aur, dublu aur sau diamant, conform datelor colectate platforma Wines of Romania.

„Producătorii români şi-au înscris vinurile şi au reuşit să impresioneze juraţii din peste 40 de competiţii din Europa, America de Nord şi Asia. Astfel, în topul celor mai premiaţi producători locali se numără Budureasca, Jidvei şi Grupul Vintruvian (Crama DeMatei/Caii de la Letea), fiecare dintre aceştia câştigând anul acesta peste 50 de medalii internaţionale”, se menţionează într-un comunicat al platformei, citat de Agerpres.

Crama Gîrboiu, Cramele Recaş, Domeniul Coroanei Segarcea şi Domeniile Sâmbureşti au obţinut fiecare peste 25 de medalii. De asemenea, pe podiumurile mondiale au urcat în acest an şi alţi producători precum Viile Metamorfosis, Domeniul Bogdan, SERVE sau Domeniile Avereşti.

„Medaliile nu sunt doar o recunoaştere a calităţii, ci şi un instrument important, care ajută la listarea pe pieţele din ţara unde se ţine concursul, apoi devin un argument de vânzare către consumatorul final. Cu cât participă mai mulţi producători din România, la cât mai multe concursuri internaţionale, cu atât mai repede vom intra în conştiinţa lumii întregi ca o ţară recunoscută pentru vinurile sale”, a afirmat Marinela Ardelean, fondator al platformei Wines of Romania, critic de vin şi, la rândul său, jurat în mai multe în concursuri internaţionale de vin.

O prezenţă semnificativă a României s-a înregistrat în acest an la Mundus Vini, cel mai important concurs de profil din Germania, unde vinurile româneşti au obţinut, în cele două sesiuni de degustare, un total de 78 de medalii, dintre care 56 de aur şi o mare medalie de aur pentru Diamond Selection Fetească Neagră Barrique de la Domeniile Avereşti. Mai mult, Rhein Riesling Finca Theresia 2018, de la Vinul Partium (Carastelec) a obţinut titlul de Best of Riesling. Celelalte medalii au mers către Crama Gîrboiu, Iconic Estate, SERVE, Crama DeMatei, Budureasca, Jidvei, Rasova Wine, Cramele Recaş, Domeniile Alexandrion Rhein 1892, Crama La Salina, Carl Reh Winery, Domaine Vinarte, Viticola Corcova, Unicom Production, Via Viticola, Domeniile Avereşti, Crama Strunga, Podgoria Silvania, Viti-Pomicola Sâmbureşti şi Domeniile Blaga.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie