49 de proiecte, depuse în prima sesiune a programului Investalim

Cele mai urmărite

Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste un miliard de euro, în prima sesiune de depunere de proiecte a programului Investalim. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii, Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.

„Procesatorii români au depus 49 de proiecte în valoare totală de peste 1 miliard de euro, incluzând şi cofinanţarea, în prima sesiune de depunere de proiecte. Reamintesc tuturor că prin programul Investalim statul român pune la dispoziţie 600 de milioane de euro pentru că avem nevoie de cât mai multe unităţi de procesare în România”, a scris ministrul.

Prin acest program se susține înfiinţarea şi modernizarea unităţilor de procesare, în domenii deficitare, cum ar fi: prelucrarea şi conservarea cărnii, industria peştelui, a cartofilor, domeniul prelucrării fructelor şi legumelor, al sucurilor din fructe, fabricarea brânzeturilor, a uleiurilor, produselor de morărit, a pâinii sau a zahărului, confor

„Ne-am luat angajamentul să întărim siguranţa alimentară a României şi să oferim sprijin procesatorilor pentru a avea cât mai multe produse româneşti pe piaţă”, a subliniat Florin Barbu.

Programul naţional de dezvoltare şi susţinere a industriei alimentare Investalim se implementează în perioada 2023 – 2026, prin schema de ajutor de stat Investalim, care dispune de un buget total de 590 de milioane de euro.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie