2023 – cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice din România

Cele mai urmărite

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în noaptea de Revelion, în cea mai mare parte a ţării. Începutul de an, se menține la fel de cald. Zăpada va mai fi prezentă doar la altitudini de peste 1.500 de metri. Astfel că, 2023 ajunge să fie declarat cel mai călduros an, a menționat pentru Agerpres, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

„Vom avea o vreme mai caldă în ultima zi a anului 2023. Maximele la scara întregii ţări, în 31 decembrie, vor fi cuprinse între 5 până la 12-13 grade, cu 12 grade în Capitală. De asemenea, în noaptea trecerii în noul an 2024 va fi o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că minimele pe parcursul nopţii vor fi în cea mai mare parte a ţării pozitive, cu cele mai ridicate valori, 4-5 grade în partea de vest, sud-vest a ţării, 6-7 grade în zona litoralului, minime coborâte spre minus 4 – minus 5 grade doar în zonele depresionare din estul Transilvaniei, în timp ce în restul regiunilor vorbim de minime uşor pozitive spre 1-3 grade Celsius, inclusiv în Capitală, unde minima va fi de 1-2 grade Celsius”, a afirmat Mateescu.

Zăpadă, doar pe vârfurile munților

Zăpada va lipsi în noaptea dintre ani în zonele joase de relief, inclusiv în Capitală, la fel cum s-a întâmplat şi de Crăciun. „Este posibil ca doar la altitudini mai mari de 1.500 de metri să mai avem strat de zăpadă, pentru că vremea caldă din ultima decadă a lunii decembrie a favorizat topirea lentă a stratului consistent înregistrat în intervalele în care am avut fenomene de iarnă”, a adăugat Elena Mateescu.

2023 – cel mai călduros an

În ceea ce priveşte maximele termice înregistrate în acest an, directorul general al ANM a susţinut că 2023 are toate şansele să fie declarat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice din ţara noastră.

„Anul 2023, având în vedere simulările datelor măsurate de la 1 ianuarie şi până în data de 26 decembrie 2023, cel puţin până la acest moment, este cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice în ţara noastră, cu abatere termică pozitivă mai mare de două grade, depăşind recordul înregistrat în 2019″, a concluzionat directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie