Amenzi de 15.000 lei la patru depozite de legume-fructe din Ilfov

Cele mai urmărite

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut verificări la principalii furnizori de legume-fructe ai marilor lanţuri de magazine din România şi, în urma controalelor la patru depozite din judeţul Ilfov, a aplicat amenzi de 15.000 de lei.

Conform unui comunicat al instituției, au fost controlate depozitele situate în judeţul Ilfov aparţinând operatorilor economici Unifrutti Impex SRL, Algida Center SRL, Hera Frucht SRL şi Deco Frucht SRL.

Măsurile dispuse până în prezent au fost: amenzi contravenţionale, în valoare de 15.000 lei; oprirea temporară de la comercializare a circa 200 tone de fructe; oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a aproximativ 6 tone de legume şi fructe fructe, în valoare de peste 20.000 lei; prelevarea a 28 de probe de legume şi fructe pentru determinarea de către laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Bucureşti a valorilor de pesticide, nitraţi şi nitriţi.

Principalele nereguli constatate de comisarii ANPC au fost:

  • existenţa unor fructe depreciate organoleptic, mucegăite, diferite ca dimensiune faţă de calibrul declarat pe etichetă;
  • condiţii igienico-sanitare precare în spaţiile de lucru (inclusiv spaţiile de depozitare, zona de ambalare);
  • nerespectarea regimului de temperatură prevăzut în legislaţie pentru depozitarea legumelor şi fructelor;
  • existenţa unor lădiţe cu fructe şi legume fără elemente de identificare şi caracterizare ale produselor traduse în limba română. 
Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie