10.000 de fermieri germani sunt așteptați la protest în Berlin, la Poarta Brandenburg

Cele mai urmărite

Fermierii germani sunt așteptați azi, 15 ianuarie 2024, la Poarta Brandenburg din Berlin pentru un protest masiv față de planurile guvernului de majorare a unor impozite.

Circa 10.000 de persoane, 3.000 de tractoare şi 2.000 de camioane din întreaga ţară sunt aşteptate să ia parte la noul protest, după o săptămână în care nemulţumirile agricultorilor au crescut şi mai mult presiunea asupra coaliţiei cancelarului Olaf Scholz, care se confruntă cu probleme bugetare şi ascensiunea forţelor de extremă dreapta.

Rezultatele unui sondaj publicat vineri arată că 68% dintre germani susţin protestele fermierilor împotriva planurilor guvernului de eliminare a unor subvenţii, scrie Agerpres.

Guvernul federal intenţionează să elimine treptat scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură, care este în vigoare de mai bine de 70 de ani. Sub presiune, executivul a decis o reducere treptată pe următorii trei ani, în locul unei eliminări bruşte, aşa cum plănuise.

Cele mai noi știri

Plăți de peste 97 mil lei pentru Campania 2023, între 12-14 iunie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 12 – 14...

Articole din aceeași categorie