Cu permisul Tr1, tractoarele au limită de viteză pe drumurile publice la 40 km/h

Cele mai urmărite

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, vine cu lămuriri în privința permisului de conducere Tr1. Așadar, s-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1, care are o limită de viteză la 40 km/h și în această categorie nu se ține cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj.

Iată câteva clarificări detaliate:

  1. Compatibilitate cu Permisul de Categoria B: Dacă dețineți deja un permis de categoria B, puteți conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția să respectați limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice.
  2. Tractoare Agricole sau Forestiere cu Viteză Maximă de 40 km/h: Cu permisul de categoria Tr1, aveți dreptul să conduceți tractoare agricole sau forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice.
  3. Valabilitate pentru Ansamblurile cu Remorci: Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă și ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci. Aceasta este o regulă valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

„Această categorie Tr1 vine în întâmpinarea nevoilor fermierilor, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie