Târg în curtea de la MADR pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române

Cele mai urmărite

Mica Unire a Producătorilor Români se apropie. Vino și descoperă bogăția și diversitatea produselor locale, în perioada 26 -28 ianuarie 2024, la târgul de produse tradiţionale româneşti „Mica Unire a producătorilor români”, din curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)!

„Această manifestare reprezintă o oportunitate de a prezenta frumuseţea şi diversitatea României, iar cu ocazia Zilei Principatelor Unite, invit toţi bucureştenii să sărbătorească şi să cumpere produse româneşti gustoase şi sănătoase, preparate cu har şi pricepere de cei peste 30 de producători locali care vor fi prezenţi la târg”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin-Ionuţ Barbu, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, cei care vor vizita târgul vor putea achiziţiona o gamă diversificată de produse agroalimentare din toate regiunile ţării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, turtă dulce, tăieţei de casă, conserve de fructe şi legume, vinuri şi băuturi spirtoase.

La eveniment vor participa, alături de producători, membrii ai Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia şi producători reprezentativi din domeniul agroalimentar din alte zone ale ţării, cu preponderenţă producători/procesatori care deţin atestate de produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale şi sisteme de calitate europene.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-şi procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene Indicaţie Geografică Protejată – IGP: Magiun de prune Topoloveni şi Telemea de Sibiu. De asemenea, se vor regăsi produse procesate din fructe de aronia, dar şi diferite sortimente de miere şi produse ale stupului, care provin din sistemul agriculturii ecologice din România.

Din arealul zonei montane se vor găsi produse precum: dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume, fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse fructe, legume proaspete şi diverse produse obţinute din lavandă.

Evenimentul va fi deschis din 26 până pe 28 ianuarie 2024, între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 28 ianuarie 2024, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 16:00.

Cele mai noi știri

„Orice om normal la cap ar pleca imediat din această țară!”

Vorbeam ieri, pe la prânz, cu un om deosebit, care face agricultură în România și cam asta a fost...

Articole din aceeași categorie