Filtre în Arad din cauza gripei aviare din Ungaria

Cele mai urmărite

Autorităţile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontieră cu Ungaria. Acest lucru se întâmplă pentru a verifica transporturile de ouă, carne şi păsări vii, pe fondul unor focare de gripă aviară în ţara vecină.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, Marcel Roşu, a declarat pentru Agerpres, că transporturile cu risc sunt verificate imediat ce intră în ţară, pentru a se evita aducerea de produse din zonele în care există focare, scrie hotnews.ro

„Începând din această săptămână, organizăm filtre pe drumurile din apropiere de graniţă, împreună cu alte instituţii ale statului, pentru a verifica atât documentele de provenienţă, cât şi condiţiile de transport. Sunt vizate toate transporturile de ouă, carne, produse din carne de pasăre şi păsări vii, pentru a evita apariţia gripei aviare în judeţ”, a declarat Marcel Roşu.

Gripa aviară a fost detectată în ultimele două luni în mai multe provincii ale Ungariei, de la graniţa cu România până la cea cu Austria.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie