Produsele marcă proprie, în vizorul ministrului Agriculturii. Ar face concurență neloială producătorilor români

Cele mai urmărite

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook faptul că reprezentanții Consiliului Concurenței ar trebui să verifice practica produselor marcă proprie.

Asta pentru că, marile lanţuri comerciale ofertează produsele producătorilor români la preţuri care le fac extrem de necompetitive, în raport cu produsele marcă proprie ale reţelei comerciale. În aceste condiții, situația ar trebui analizată de Consiliul Concurenţei pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale faţă de cei care produc româneşte, susține ministrul Florin Barbu.

„Ca ministru al Agriculturii îmi doresc ca pe rafturile magazinelor să ajungă cât mai multe produse românești, la prețuri corecte, atât pentru cei care le produc, cât și pentru cei care le consumă. Și da, îmi doresc ca aceste produse să fie la un preț cât mai mic, pentru că nu pot accepta profiturile speculative făcute pe seama românilor!

Am ridicat, în cadrul unei dezbateri, o problemă pe care mi-au semnalat-o în repetate rânduri producătorii români: produsele lor sunt ofertate de marile lanțuri comerciale la prețuri care le fac extrem de necompetitive în raport cu produsele marcă proprie ale rețelei comerciale respective.

Consider că această situație trebuie analizată de Consiliul Concurenței pentru a stabili dacă nu cumva îmbracă forma unei practici comerciale neloiale față de cei care produc românește.

Faptul că pe rafturile magazinelor produsele alor noștri sunt vândute la un preț dublu față de produsele marcă proprie, în condițiile în care materia primă și procesarea sunt absolut identice, ne obligă să acționăm!”

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie