160 tone de cereale ucrainene, distruse de fermierii polonezi

Cele mai urmărite

Aproximativ 160 de tone de cereale ucrainene au fost distruse într-o gară poloneză, pe fondul protestelor ample ale fermierilor. Un oficial ucrainean a numit acțiunea un act de „vandalism şi iresponsabilitate”, scrie digi24.ro, preluat de la News.ro

Fermierii polonezi care protestează spun că Ucraina face o concurenţă neloială, astfel că au blocat trecerea frontierei cu Ucraina şi autostrăzile, dar au vărsat și produse ucrainene din vagoanele de tren.

„Aceste imagini arată 160 de tone de cereale ucrainene distruse. Grâul era în tranzit către portul Gdansk şi apoi către alte ţări. Al patrulea caz de vandalism în gările poloneze. Al patrulea caz de impunitate şi iresponsabilitate.

Cât timp vor permite Guvernul și poliția poloneză să continue acest vandalism? Încă o dată, toate aceste produse agricole sunt transportate în vagoane sigilate și sunt în tranzit către alte țări. Respectăm cu strictețe legea. Și tu?”, a postat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov pe twitter.

Incidentele anterioare de vărsare de cereale din trenuri au avut loc la graniţa cu Ucraina. „Ştim că protestele care iau forma unor deversări de cereale nu sunt bune”, a declarat ministrul polonez al Agriculturii, Czeslaw Siekierski, într-o conferinţă de presă.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie