România poate începe exportul de ovine și carne de ovine în Algeria

Cele mai urmărite

Autorităţile competente din Algeria au agreat certificatele sanitare-veterinare pentru exportul de către România a ovinelor şi a cărnii de ovine, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), scrie AGERPRES.

„Astăzi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, a primit notificarea oficială din partea omologului algerian, Fairouz Bendahmane, prin care suntem informaţi despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine şi carne de ovine. Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelenţa Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Algeriene Democratice şi Populare în România”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, o echipă de experţi din cadrul ANSVSA a soluţionat cerinţele tehnice ale părţii algeriene pentru exportul de ovine şi carne de ovine, având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană.

Pentru demararea în cel mai scurt timp a exportului, s-a convenit pentru organizarea, prin intermediul canalelor diplomatice, de vizite în ţara noastră a unor delegaţii de specialişti şi oameni de afaceri interesaţi din Algeria.

Conform datelor centralizate de ANSVSA, România a exportat, în 2022, peste 1,56 milioane de bovine şi ovine vii în ţări din afara spaţiului comunitar – Iordania, Arabia Saudită şi Israel fiind primele destinaţii pentru animalele româneşti. Din totalul celor 1.567.934 de animale exportate în ţări terţe, aproape 94% sunt ovine, respectiv 1.468.408 capete.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie