O nouă ediție a expoziției GastroPan, la Brașov

Cele mai urmărite

A 15-a ediţie a expoziţiei GastroPan, cel mai important eveniment dedicat tehnologiilor şi soluţiilor profesionale pentru industria de panificaţie, cofetărie şi HoReCa, se va desfăşura în perioada 14 – 16 martie 2024, la Braşov, în centrul Centrul Lux Divina.

Potrivit organizatorilor, GastroPan 2024 este hub-ul principal de inovaţie pentru antreprenorii şi specialiştii din industria alimentară, oferind o panoramă completă a celor mai recente dotări şi tehnologii, alături de ingrediente şi tehnici de lucru pe care aceştia le pot experimenta în timp real la standurile expoziţiei, scrie agerpres.ro

„Cu peste 100 de furnizori internaţionali de renume, prezenţi direct sau prin intermediul distribuitorilor locali, GastroPan aduce cea mai amplă diversitate de soluţii şi tehnologii din industrie. Expoziţia serveşte ca un barometru al tendinţelor de afaceri care vor influenţa industria în anul 2024, identificând direcţiile cheie pentru dezvoltare şi inovaţie în domeniul specificat”, se menţionează într-un comunicat al organizatorilor.

Printre produsele şi serviciile expuse se vor afla: echipamente şi accesorii pentru industria alimentară; ambalaje din hârtie şi carton pentru industria alimentară; materii prime şi ingrediente de patiserie congelată, predospită şi specialităţi din aluat sau peste 200 de note de arome destinate tuturor ramurilor industriei alimentare prezente la standurile Gastropan.

De asemenea, vor fi prezentate şi soluţii digitale pentru gestionarea procesului de producţie în brutării şi patiserii, dezvoltate de firme. Noutatea absolută va fi Comunitatea Virtuală Brutarium – un spaţiu virtual unde cei interesaţi de aplicabilitatea soluţiei pot vedea o prezentare virtuală a unei posibile realităţi fizice viitoare sau companii care creează sisteme pentru a optimiza şi automatiza procesele de lucru, iar fiecare soluţie dezvoltată de companie este personalizată după specificul şi potenţialul de absorbţie al clientului etc.

„Alături de brutărie industrială şi artizanală, digitalizare şi sustenabilitate, tendinţele alimentare reprezintă un subiect de interes la GastroPan, reprezentând un loc perfect pentru a descoperi tendinţele care apar în întreaga lume şi cum se pot aplica în propria afacere.

În fiecare zi, se dezvoltă noi inovaţii şi reţete, concepte de panificaţie personalizate şi tehnologii creative ţinând cont de nevoile consumatorilor şi potenţialul din industria panificaţiei. Deoarece au avut loc multe schimbări în ultimii ani din cauza pandemiei, întrebarea cea mai mare este: ce tendinţe au fost în anii anteriori, dar ce tendinţe sunt în anul 2024? Se prevăd patru teme majore de tendinţe: digitalizare, orientare spre sănătate, sustenabilitate şi natural-organic – toate vor fi prezente la GastroPan 2024″, susţin organizatorii.

De asemenea, expoziţia va găzdui trei secţiuni ale Concursurilor GastroPan, respectiv Panificaţie-Patiserie, Cofetărie, Gastronomie.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie