O nouă marcă în portofoliul AgroConcept. Raven – Agricultură de Precizie cu economii în timp real

Cele mai urmărite

AgroConcept include în portofoliul de echipamente de precizie produsele marca Raven Industries, o companie americană specializată în agricultură digitală, achiziționată de Grupul CNH la finalul lui 2021 cu scopul precis de a oferi global soluții moderne pentru agricultura de precizie și instrumente performante de management al datelor pentru fermierii de pretutindeni.

Raven Industries a fost fondată în 1956 în Dakota de Sud, S.U.A, și are în prezent cca. 900 de angajați specializați în analiză, dezvoltare de software și inginerie, oferind atât echipamente GPS integrate din fabrică pe modele New Holland, cât și produse aftermarket. Este o companie etalon în domeniul său, iar colaborarea cu New Holland a adus plus valoare și o arie de noi oportunități de dezvoltare și inovație în zona soluțiilor de precizie integrate și a automatizării în agricultură.

Augmenta®, aplicare ultra – precisă, automatizată, cu economii de inputuri de 5-8%

Noua marcă aduce, în premieră în România, și senzorul de câmp Augmenta®, o tehnologie de maximă precizie în procesul de mapare a hărților de aplicare cu rată variabilă, în timp real.

Agroconcept Augmenta
 • Prin această tehnologie camera montată pe tractor vede fiecare plantă, analizează și decide automat unde și ce cantitate de îngrășământ va aplica, fie lichid, fie granulat. Pentru că fiecare plantă are nevoie de o abordare diferită, personalizată.
 • Senzorul Augmenta® utilizează calcule de vârf, CVML și Inteligența Artificială pentru a traduce imaginile camerei în informații agronomice, pentru a ajusta dozajul și pentru a implementa aplicații cu rata variabilă în timp real. Camera multispectrală, ușor de instalat, oferă cea mai bună precizie VRA în timp ce operatorul conduce pur și simplu.
 • Acest senzor este ușor de instalat pe cele mai obișnuite modele de tractor și sprayer. Cu un câmp vizual de până la 42 de metri, senzorul percepe și analizează factorii de mediu specifici, traducându-i în rate de aplicare automate.

Caracteristici cheie:

 • Economii de inputuri de 5-8%, în funcție de condițiile culturii, rate de aplicare, etc
 • Îmbunătățiri ale randamentului cu 2-5%.
 • Sustenabilitate îmbunătățită, pe termen lung și siguranță alimentară.
 • Minimizarea risipei de substanțe chimice.
 • Instalare ușoară – un senzor montat pe cabina tractorului.
 • Un câmp vizual de până la 42 de metri
 • Până la cinci algoritmi specializați LiveVRA – aplicare azot în sezon, fungicide, reglatori de creștere a plantelor, agenți la recoltare și azot în mai multe zone.
 • Vizualizarea rezultatelor de oriunde, cu aplicații în cabină și pe web.
 • Obținerea datelor de sănătate a culturii, instantanee de înaltă definiție și analize, inclusiv rapoarte de indice de sănătate și hărți de fertilizare virtuală.

Utilizarea soluțiilor Raven asigură aplicarea inputului în locul potrivit, la momentul potrivit, maximizând eficiența agricolă.

Fie că este vorba despre optimizarea aplicațiilor chimice pentru creșterea plantelor, oprirea dăunătorilor sau prevenirea bolilor, tehnologiile inovatoare marca Raven asigură precizie 360̊. Fermierii pot reduce risipa, pot trata precis fiecare planta și pot economisi sume substanțiale.

 • Prin utilizarea soluțiilor Raven pentru plantare și semănat, fermierii se asigură că fiecare rând este semănat cu precizie prin planificare și mapare, cât și prin ghidarea implementului în așa fel încât fiecare sămânță să ajungă la locul potrivit.
 • În protecția culturilor, tehnologia Raven contribuie la optimizarea sănătății plantelor și a solului și limitează daunele culturilor – toate acestea în timp ce fermierii economisesc inputuri și bani.
 • Pe zona de management al solului, Raven ajută fermierii să își pregătească pământul pentru a obține cel mai bun randament. Prin utilizarea instrumentelor automate de prelucrare a solului și de management al acestuia, fermierii pot obține rezultate constante cu economii reale.
Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie