IMM Plus, adoptat și majorat. Vezi ce prevede noua schemă

Cele mai urmărite

Guvernul a adoptat schema de ajutor de stat IMM Plus, prin care întreprinderile mici și mijlocii vor putea accesa în continuare credite cu garanții de stat. Noua schemă de ajutor de stat va avea un buget de aproximativ 12,5 miliarde lei și constă atât în granturi, cât şi garanţie pentru credite, iar valorile maxime ale ajutoarelor acordate companiilor au fost majorate.

Aproximativ 11.500 de firme din România vor beneficia de IMM Plus şi de componentele sale: IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Innovation Plus şi Rural Plus. 

IMM Plus se va aplica până la data de 30 iunie 2024, ceea ce înseamnă că până la acea dată se pot emite acorduri de finanţare de către fondurile de garantare şi contragarantare. 

Valorile maxime ale ajutoarelor au fost majorate de la 2.000.000 euro la 2.250.000 euro per întreprindere/UAT, respectiv de la 250.000 euro la 280.000 de euro per întreprindere din sectorul agriculturii primare și de la 300.000 euro la 335.000 de euro per întreprindere din sectoarele pescuitului şi acvaculturii.

Valoarea maximă a finanţărilor acordate unui beneficiar nu poate depăşi 5.000.000 lei pentru creditele/liniile de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru creditele de investiţii. Valoarea maximă cumulată a finanţărilor garantate de stat care pot fi acordate unui beneficiar în cadrul schemei de ajutor de stat nu poate depăşi 10.000.000 lei.

„Guvernul a decis să continue aplicarea măsurilor de sprijin instituite prin schema de ajutor de stat IMM Invest Plus şi componentele sale. Noua schemă de ajutor de stat instituită se va aplica până la data de 30 iunie 2024, adică până la acea dată se pot emite acorduri de finanţare de către fondurile de garantare şi contragarantare. Aproximativ 11.500 de firme din România vor beneficia de IMM Plus şi de componentele sale: IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Innovation Plus şi Rural Plus. O schemă de ajutor de stat cu un buget de aproximativ 12,5 miliarde lei, echivalentul a aproximativ 2,5 miliarde de euro”, a spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie