Am fost să vedem cum a ieșit grâul Anapurna, semănat pe uscat în toamnă. Și arăta foarte bine. Aerisit, ordonat, cumva încrezător în zodia producțiilor profitabile. Totul s-a întâmplat în ferma PicMar din Grădiștea, județul Ilfov, administrată de Cosmin Iancu și folosind tehnologia Mzuri în condiții de secetă.
„Am avut condiții destul de grele la momentul însămânțării, adică un sol uscat, dar am însămânțat cu un minim de lucrări și o cheltuială tot mai mică. Am cheltuit 18 l de motorină, versus 40 l, pe care i-aș fi consumat la o tehnologie convențională. Este o cheltuială substanțială de combustibil, având în vedere faptul că fermierii românii trebuie să găsească soluții de supraviețuire. Mai ales că, nu poți să izbutești altfel, când ai producții mici, costuri ridicate și prețuri de valorificare foarte proaste”.

Iată video-ul integral cu fermierul, despre cele 25 ha semănate cu MZURI, cu sprijinul Etufarm Utilaje Agricole. 👇
Strip till cu MZURI în ferma PicMar din Grădiștea (youtube.com)