Iată că struții sunt un business!

Cele mai urmărite

Familia Fărcașiu, Nelu și Anca, din Sebeș, județul Alba, au pus acum 15 ani bazele unei afaceri cu struți. În perioada când circulau peste tot în presă, chiar și în cea agricolă, tot soiul de afaceri cu speranțe uriașe în profituri. Cum au fost și melcii, paulownia etc. Dar ei au reușit!

Timpul a condus acest business spre succesul de azi, cu multă muncă, perseverență dar și cu multă pricepere, chiar și cu instinct de antreprenor.

Cei doi au împreună patru fetițe, cea mai mare având doar 15 ani, care vin în fermă să se bucure și să-i ajute pe cei doi părinți cu veselia și inocența lor.

Acum Ograda cu Struți a devenit un brand, familia Fărcașiu închizând lanțul prin procesare și desfacere. Au pus bazele unui FNC în care fac un furaj special pentru struți, pe categorii de vârstă, corect, echilibrat și la timp. De această dată totul nou!

În plus, de ceva timp, au creat o asociere cu fermieri locali care achiziționează puii de struț, îi cresc apoi îi revând către Ograda cu Struți.

„Acum avem în jur de 45-48 de familii de struți și în jur de 150 de animale reproducătoare, capacitatea de incubație este de 1.100 de ouă pe serie, adică pe serie înseamnă 42 de zile, plus ecloziune, sală pentru pui. În concluzie, ne-am mai extins puțin. Și suntem mulțumiți cu pașii mărunți pe care îi facem. Iar, cererea pe partea de carne de struți a crescut pentru că este una sănătoasă, fără colesterol”, ne-a explicat Nelu Fărcașiu.

Au preocupări interesante privind creșterea profitului prin procesarea la un nivel greu de explicat în câteva cuvinte.

Dar, mai pe larg, despre Ograda cu Struți din Sebeș în acest material video postat și pe canalul nostru de Youtube: Iată că struțul este un business!

Cele mai noi știri

Noi măsuri pentru sprijinirea fermierilor din sectoarele pescăresc, suin și vegetal

Ministrul Florin-Ionuț Barbu a condus o serie de întâlniri importante la sediul MADR, alături de reprezentanții asociațiilor și federațiilor...

Articole din aceeași categorie