Noua unitate de producție de la Transilvania Nuts poate procesa 4.000 tone de nucă cu coajă/an

Cele mai urmărite

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță progresele din cadrul unui proiect inovator de producție, finanțat de AFIR, care marchează un pas major înainte în sectorul prelucrării nucilor. Acest proiect implementat de Transilvania Nuts SRL (Ciugud, Alba) a vizat construirea unei hale de producție ultramoderne, echipată la cele mai înalte standarde pentru depozitare, condiționare, procesare, ambalare și comercializare a produsului finit, adică nuca.

Inovație și sustenabilitate

Investiția cuprinde achiziția unei autoutilitare pentru procurarea directă de la producători a nucilor în coajă, și introducerea unui flux tehnologic avansat ce utilizează mașini speciale de spargere, curățare, uscare, calibrare, sortare, procesare și ambalare. Astfel, se asigură un proces continuu și eficient, din momentul colectării până la etapa finală, unde miezul de nucă este ambalat și etichetat pe categorii de calitate, gata de a fi introdus pe piață sau transformat într-o varietate de produse inovatoare.

Capacitate și diversitate

Cu o capacitate impresionantă de peste 4.000 de tone de nucă cu coajă pe an, noua unitate de producție va oferi o gamă variată de produse, de la nucă caramelizată, măcinată, optimi, sferturi, până la ulei de nucă și batoane nutritive, integrând materii prime secundare de cea mai bună calitate.

Impactul Proiectului

Implementarea acestui proiect nu numai că a optimizat profiturile prin reducerea cheltuielilor de producție, dar a contribuit și la reducerea consumului de muncă, atât umană cât și mecanică, promovând în același timp o creștere semnificativă a productivității.

O vizită specială

Recent, proiectul a avut onoarea de a fi vizitat de Directorul General al AFIR, George CHIRIȚĂ, un moment care subliniază importanța și potențialul acestui investiții în dinamizarea industriei locale și susținerea inovației în sectorul agricol.

Privind spre viitor

„Suntem mândri să sprijinim astfel de inițiative care aduc inovație și eficiență în sectorul agricol, consolidând poziția României pe harta internațională a producătorilor de nuci de calitate superioară. Continuăm să fim dedicați investițiilor care aduc valoare adăugată comunităților locale și economiei naționale”, se arată pe pagina oficială de Facebook a AFIR.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie