Glovo își crește numărul de vehicule electrice, într-un parteneriat cu e-Mobility Rentals

Cele mai urmărite

După un proiect pilot de șase luni derulat anul trecut, e-Mobility Rentals și Glovo anunță consolidarea parteneriatului lor cu vehicule electrice ce funcționează pe bază de baterii universale interschimbabile, unice în Europa. Pornit inițial cu 24 de vehicule, pilotul și-a triplat capacitatea pentru a încuraja și mai mult serviciile de livrare eco-friendly și a contribuit activ la îmbunătățirea mobilității urbane și la reducerea poluării.

Astăzi, cele două companii își consolidează parteneriatul în cadrul căruia flota de vehicule electrice e-Mobility Rentals utilizată de curierii care folosesc platforma Glovo crește la 62 de unități, din care 38 de e-cars și 24 de e-mopede, evidențiind o extindere semnificativă a infrastructurii de livrare eco-friendly în București.

Rezultatele pilotului

Rezultatele obținute reprezintă un pas semnificativ în direcția unei mobilități mai curate și a unor servicii de livrare sustenabile atât de necesare într-o capitală în care principala sursă care alterează calitatea aerului este traficul rutier (58%):

  • Livratorii care au utilizat aceste vehicule au confirmat o agilitate sporită în navigarea peisajului urban din București, livrări mai rapide și curse optimizate. Curierii și-au îmbunătățit timpii de livrare, frecvența comenzilor – adică numărul mediu de comenzi dintr-o săptămână, a crescut iar realocările de comenzi au scăzut.
  • Pe întreaga durată a pilotului, curierii au beneficiat de suport constant din partea e-Mobility Rentals, prin asistență rutieră 24/7, asigurare auto garantată, înlocuirea vehiculelor la nevoie precum și de schimb gratuit de baterii, vehicule ușor de condus și autonomie nelimitată (fiecare schimb de baterie adaugă 50 Km de autonomie la e-car și 100 km la e-moped).
  • Pe durata pilotului au fost parcurși peste 390.000 km, echivalând cu o reducere de aproximativ 88 de tone de emisii de CO2.
  • Iar cele peste 5.900 de schimburi de baterii au demonstrat eficiența și rapiditatea soluției e-Mobility Rentals, în condițiile în care un schimb de baterie de face în mai puțin de 1 minut.

O soluție ce poate fi implementată ușor

“Am creat o soluție la cheie, plug and play, pe care orice partener, fie companie, oraș sau instituție, o poate implementa ușor și rapid, cu rezultate benefice pentru mediu și costuri la jumătate față de cele ale soluțiilor disponibile astăzi în piață. Interacțiunea cu livratorii Glovo și mai ales datele pe care le-am colectat prin intermediul soft-ului de management integrat în Swap Stations și al aplicației mobile ne-au ajutat să măsurăm parametrii de funcționare a soluției și să înțelegem cum o utilizează beneficiarii” – Alexandru Slavu, Chief Operating Officer e-Mobility Rentals.

România este singura țară în care Glovo a desfășurat acest proiect pilot folosind mopede și mașini electrice cu baterii universale interschimbabile. În următoarea perioadă, compania de delivery va extinde soluția inovatoare e-Mobility Rentals formată din flotă de vehicule electrice și stații battery swap, accesibile printr-un serviciu unic de leasing operațional îmbunătățit și va mări, în acest fel, numărul comenzilor transportate cu zero emisii, în București și în țară.

Cele mai noi știri

Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele...

Articole din aceeași categorie