Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de ţări

Cele mai urmărite

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în peste 20 de ţări în cei 13 ani de la obţinerea certificării cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP) din partea Comisiei Europene, în data de 7 aprilie 2011, a menționat pentru AGERPRES, Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei Sonimpex.

„Se întâmplă să fim în cel de-al 31-lea an de activitate. Sunt 13 ani în care am obţinut tot ce s-a putut ca recunoaştere a calităţii: Cod Operator NATO, Furnizor al Casei Regale a României, Cetăţean de Onoare Argeş şi Topoloveni, Stele Michelin în ITQI, de trei ani consecutiv Locul I în Lume – drept Cel Mai Bun Gem şi Cel Mai Bun Produs din Fructe în Taste Atlas.

13 ani zbuciumaţi din cauza hărţuielii fără limite a ANPC – obligat în fapt să protejeze certificările UE pe teritoriul României – concurenţa neloială a unei alte firme – prin folosirea ilegală a IGP – Topoloveni, toponim protejat de noi conform Regulamentului. Dar, mergem mai departe şi continuăm să producem fără adaos de zahăr, fără aditivi pentru consumatorii noştri. Timp de 5 ani am fost singurii producători din România cu acest tip de certificare europeană care impune reţetă tradiţională timp de minim două generaţii”, a subliniat Bibiana Stanciulov.

Obţinerea certificării IGP a adus Magiunului din prune Topoloveni şansa de a se promova oriunde în lume, compania primind fonduri în valoare de peste 4 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru promovare.

„La 13 ani distanţă de la 7 aprilie 2011, Magiunul din prune Topoloveni a ajuns în 20 de state, fiind apreciat nu numai în ţările UE, ci şi în: Rusia, SUA, Japonia, Vietnam, Brazilia, China sau Canada”, susţine Stanciulov.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie