Fermierii sunt furioși. Ministrul agriculturii nu a suspendat rachetele antigrindină

Cele mai urmărite

Fermierii amenință cu proteste în stradă pe fondul neasumării ministrului agriculturii, Florin Barbu, a unui document editat și semnat în data de 15 ianuarie 2024. Acesta prevedea realizarea unui studiu despre efectele utilizării sistemului antigrindină în zona Vrancea, fermierii susținând că efectele acestora sunt unele dăunătoare pentru agricultură.


„…În data de 15 ianuarie 2024, la sediul MADR, dialogul privind cele mai urgente teme ale agriculturii au fost sintetizate într-un Proces Verbal, document asumat, pe de o parte, de către fermieri, iar de cealaltă parte, de ministerul de resort, prin persoana dumneavoastră, în calitate de ministru în funcție.

Documentul, cu valoare de angajament, semnat de comun acord, cuprinde, la punctul 13: <<Realizarea împreună cu fermierii a unui studiu de impact privind utilizarea sistemului antigrindină din zona Vrancea>>. Având în vedere că:

  • din data de întocmire a Procesului Verbal (15.01.2024) și până la data prezentei adrese, asociația noastră nu a primit nicio notificare privind eventuale demersuri întreprinse de MADR în scopul realizării a studiului de impact asumat;
  • termenul legal de răspuns a fost depășit, fără să primim niciun motiv justificator;
  • fermierii din zona de acțiune a sistemului anti-grindină, separat sau prin asociația noastră, au transmis numeroase atenționări cu privire la consecințele dăunătoare ale acestui sistem asupra comunității și activităților agricole,

Vă solicităm, în regim de urgență, să suspendați activitatea sistemului de lansare a rachetelor antigrindină și ne informați, în cel mai scurt timp despre modul în care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale alege să își onoreze obligația asumată la jumătatea lunii ianuarie 2024.

În lipsă unui răspuns clarificator al ministerului, în termenul mai sus precizat, fermierii noștri își vor manifesta, sub forma unui protest în stradă, dreptul de fi ascultați și efectiv sprijiniți pentru rezolvarea acestei situații grave”, se precizează într-o scrisoarea transmisă de Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR) către ministrul agriculturii, Florin Barbu.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie