Companii mari din Qatar și Emirate, interesate să investească în zootehnie și procesarea românescă

Cele mai urmărite

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor şi reprezentanţilor celor mai puternice companii din Qatar şi Emiratele Arabe Unite. Astfel, au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, privind dezvoltarea de abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf sau construirea unei fabrici de procesare legume şi materie primă pentru obţinerea condimentelor, susţine ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

„România are nevoie de investiții în procesarea materiei prime pe care o obțin fermierii noștri! Numai așa vom crește valoarea produselor românești și vom echilibra balanța comercială. Am prezentat potențialul uriaș al agriculturii românești în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut în ultimele două zile cu oficialii și reprezentanții celor mai puternice companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite”, a scris ministrul pe pagina sa oficială de Facebook.

În cadrul vizitei oficiale a delegației Guvernului României, conduse de premierul Marcel Ciolacu, au fost puse bazele unor proiecte majore de investiții în domeniul zootehnic, privind dezvoltarea de abatoare pentru procesarea cărnii de ovine, construirea unei fabrici de procesare a laptelui praf, precum și construirea unei fabrici de procesare legume și materie primă pentru obținerea condimentelor.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie