Danone a investit 7 mil euro pentru susținerea micilor fermieri din Zimnicea

Cele mai urmărite

Danone România împreună cu Polaris Group au finalizat o investiție de 7 milioane de euro în proiectul socio-economic „O șansă pentru familia ta”, din Zimnicea. Proiectul are ca scop stimularea antreprenoriatului local în domeniul laptelui, oferind sprijin micilor fermieri pentru a produce lapte de calitate la standarde europene și pentru adoptarea de practici agricole regenerative.

În plus, anul acesta, Danone România, împreună cu partenerul local, Polaris Group care coordonează centrul de colectare din Zimnicea, colaborează cu autoritățile locale în vederea deschiderii unei clase specializate în mecanică agricolă, la Liceul Teoretic din Zimnicea.

Clasa, va pregăti 12 elevi să devină specialiști în domeniul agricol, atât de necesari sectorului zootehnic. Danone va oferi burse de performanță și sociale în valoare de 5.000 de euro anual.

„Investiția de 7 milioane de euro și integrarea producției de lapte de la gospodării din Zimnicea în lanțul nostru de aprovizionare și producție subliniază această dedicare. Mai mult, formarea clasei specializate în mecanică agricolă la Liceul Teoretic Zimnicea este un pas important în susținerea educației și pregătirii viitoarei generații pentru o industrie agricolă inovatoare și responsabilă”, a declarat Cătălin Andreica, Milk Procurement & Project Manager, Danone România.

Asociația Polaris, care gestionează centrul de colectare din Zimnicea, este un partener strategic pentru Danone de 25 de ani. Începând cu 1999, Danone a început să colecteze lapte din Zimnicea, marcând începutul unui parteneriat durabil. Din anul 2012 Danone și Polaris au lucrat împreună pentru dezvoltarea producției locale de lapte de calitate, conform standardelor europene. Acest efort a fost extins pentru a include susținerea agriculturii regenerative și a educației.

Prin proiectul socio-economic “O șansă pentru familia ta”, demarat în 2012, peste 220 de mici gospodari din orașul Zimnicea au devenit antreprenori, laptele produs în gospodăriile lor fiind livrat zilnic către fabrica de iaurt Danone din București. Danone achiziționează doar lapte românesc, iar 10% din necesarul anual provine din proiectul “O șansă pentru familia ta”.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie