Are spații de depozitare de peste 10.000 tone, însă nu le mai consideră atât de utile

Cele mai urmărite

„Fermierii trebuie să se adapteze și să vină tot timpul cu lucruri noi”, a spus Marcello Daniliuc – care administrează o fermă de 700 de ha în Gurbănești, județul Călărași – în cadrul emisiunii online: „Dați vina pe Tudor!”, de pe 23 aprilie 2024, derulată pe pagina de Facebook Sens&Contrasens în Agricultură. Acesta a menționat că a investit în infrastructura din fermă, ajungând să aibă spații de stocare de peste 10.000 de tone, însă utilitatea acestora a scăzut odată cu fluctuațiile mari la prețurile cerealelor din ultimii ani, nefiind profitabil să stochezi recolta.

Marcello Daniliuc are o fermă de 700 ha în Gurbănești, județul Călărași. Are 32 ani și e a treia generație de fermier din familia sa, chiar dacă s-a născut în Italia și poate universul ar fi avut alte planuri pentru el. Acesta este de părere că tehnologiile din fermă trebuie adaptate în mod permanent. Un exemplu, este trecerea de la sistemul convențional către strip till, cu ajutorul semănătorii Mzuri de la Etu Farm.

În ceea ce privește spațiile de depozitare, fermierul spune că are o capacitate de peste 10.000 tone, însă nu mai vede atât de mult utilitatea acestora, datorită prețurilor mici la cereale. Îl ajută în sensul că nu mai depinde de transportatori în perioada de recoltare și își poate duce cerealele în spațiile de depozitare până la vânzare.

„La suprafața pe care o lucrăm, noi avem o capacitate de depozitare de peste 10.000 tone, care înainte ne folosea. Acum, singurul folos și avantaj al acestor spații de depozitare, este că pot să îmi iau marfa și să o duc direct din câmp în aceste spații. Adică, nu trebuie să stau la mâna unui transportator, să vină să îmi ia marfa din teren. Dar înainte, de exemplu: optai să păstrezi 2.000 de tone de grâu peste iarnă? Pai da. Deoarece, erai sigur că prețul o să crească. Acum, să te ferească Dumnezeu să păstrezi 2.000 de tone, că nu știi ce o să se întâmple”.

Emsiunea online integrală poate fi urmărită la următorul link: Emisiune online Sens&Contrasens în Agricultură, invitat Marcello Daniliuc

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie