Pestă porcină africană la o fermă din Olt, cu peste 11.000 de suine

Cele mai urmărite

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt anunță că a fost confirmat un focar de pestă porcină africană la porcii dintr-o exploataţie comercială din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt.

În data de 25.04.2024, la Instituţia Prefectului s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt (CLCB) şi a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea pestei porcine africane în exploatația comercială de porci din localitatea Negreni, oraș Scornicești, județul Olt, unde aplică măsura eliminării tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 11.425 capete suine, în conformitate cu prevederile legislației sanitare veterinare în vigoare .

Carcasele porcilor morți sau uciși și toate materialele din incinta exploatației vor fi distruse sub supraveghere oficială, în conformitate cu prevederile legale.

Zona de protecție cuprinde următoarele localități: SCORNICEȘTI – NEGRENI, CHIȚEASCA, PISCANI, MĂRGINENI-SLOBOZIA. Include, de asemenea, FV 11 POTCOAVA și FV 8 SCORNICEȘTI .

Delimitarea zonei de supraveghere pentru pestă porcină africană include localitățile:

SCORNICEȘTI- ȘUICA, MOGOȘEȘTI, RUSCIORI, CONSTANTINEȘTI, TEIUȘ, BIRCII, BĂLȚAȚI, JITARU, MĂRGINENI-SLOBOZIA, MIHĂILEȘTI-POPEȘTI

POTCOAVA-POTCOAVA-FĂLCOENI, TRUFINEȘTI

OPTAȘI-MĂGURA

SÎRBII MĂGURA – VITĂNEȘTI

COLONEȘTI-GUEȘTI, MĂRUNȚEI, BĂTĂRENI, NĂVÎRGENI

TĂTULEȘTI

Include FV 10 OPTAȘI, FV 7 PRISEACA, FV 12 BALTENI și FV 9 TĂTULEȘTI .

Include, de asemenea, si două exploatații comerciale de suine din localitatea Constantinești.

Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate și neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiți de către stat, în condițiile prevăzute de legislație.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie