Australia interzice exportul de oi vii pe cale maritimă. Fermierii vor primi un pachet de sprijin

Cele mai urmărite

Guvernul australian a decis că exportul de oi vii pe cale maritimă va fi interzis începând de la data de 1 mai 2028, a declarat ministrul Agriculturii, Murray Watt, transmite Bloomberg, conform agerpres.ro

Fermierii vor fi ajutați de Guvern printr-un pachet de sprijin.

„Cu siguranţă, momentul în care aceste exporturi vor înceta este un aspect important. Calendarul anunţat realizează un echilibru între paşi necesari pentru tranziţie cu angajamentul nostru că vom îmbunătăţi normele privind bunăstarea animalelor”, a spus Watt, în răspunsul oficial al guvernului australian la un studiu independent pe care l-a comandat cu privire la eliminarea practicii controversate referitoare la transportul oilor vii cu navele.

În paralel, guvernul australian a anunţat că va oferi un pachet de sprijin cu o valoare de 107 milioane dolari australieni (70,7 milioane de dolari SUA) pentru a ajuta firmele afectate de această tranziţie. Exporturile de oi vii cu navele vor putea continua până la data de 1 mai 2028, fără restricţii suplimentare precum plafoane sau cote.

Crescătorii australieni de oi au început deja să renunţe la exporturile cu ajutorul navelor.

Datele oficiale arată că, în sezonul 2022-2023, Australia a exportat aproximativ 652.000 de oi vii pe cale maritimă, comparativ cu 5,92 milioane de capete în urmă cu 20 de ani.

Cele mai noi știri

Ce tehnologii aplică Dan Hurduc și cum și-a scăzut cheltuielile

Ieri, 17 mai 2024, am fost prezenți în ferma Evel-H Company, administrată de Dan Hurduc, din localitatea Costești, județul Vaslui,...

Articole din aceeași categorie