Târg cu produse românești și ateliere pentru copii, în curtea de la MADR

Cele mai urmărite

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia continuă tradiția de a organiza târguri tematice de promovare a produselor agroalimentare românești. Astfel, în perioada 31 mai – 02 iunie 2024, vă așteptăm în curtea instituției, la „Târgul de 1 iunie – Gustul Copilăriei”, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

„Cu ocazia zilei de 1 iunie-Ziua Copilului, vă invităm să sărbătorim împreună tradițiile și gusturile autentice românești! Îmi doresc să-i învățăm pe copii ce însemnă dragostea față de pâmânt și agricultură. Prin acest eveniment ne propunem să facilităm întâlnirea copiilor cu producătorii autohtoni de la care pot afla legătura dintre natură și tradiție. Agricultura României are nevoie de copii, de tineri, care prin dăruire, pasiune și implicare vor reuși să asigure un viitor mai bun pentru acest domeniu atât de important al economiei!”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU. 

Copiii sunt așteptați la târg în număr cât mai mare cu diverse surprize din partea producătorilor, iar în cadrul atelierelor de creație, precum pictură pe lemn cu specific agricol, panificație, cusut cu motive tradiționale, ei vor avea ocazia de a-și exersa îndemânarea și de a-și stimula imaginația și creativitatea.  

Un stand al reprezentanților Zahăr Bod va fi una dintre atracțiile acestei ediții pentru toți copiii care vor veni la târg, ei fiind recompensați cu vată de zahar pe băț, unul dintre deliciile copilăriei. Fructe de sezon – căpșuni, cireșe și caise aromate vor fi printre preferatele copiilor, acestea fiind întotdeauna o alegere inspirată.  

De asemenea, în cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, produse de patiserie și dulciuri de casa, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan”, în special miere și alte delicii ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obținut protecția la nivel european, precum: magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, Telemea de Sibiu – IGP, precum și produse apicole ecologice.

Târgul de 1 iunie – Gustul copilăriei de la MADR va fi deschis din 31 mai până pe 2 iunie 2024, între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 2 iunie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie