Ovidiu Cojocaru crește 200 de capre și face brânzeturi artizanale deosebite

Cele mai urmărite

Ovidiu Cojocaru are o fermă cu 200 capre în care procesează laptele în iaurt, urdă, brânzeturi semimaturate și maturate, toate acestea în condiții deosebite.

Brandul Berenza Naturalis e creat și dezvoltat de Ovidiu Cojocaru și soția lui în comuna Balta Doamnei, sat Lacu Turcului, județul Prahova. Deși locuiește în Otopeni, Ovidiu Cojocaru e de dimineața până spre înserat în fermă. Deși are doi angajați – dintre care unul din Sri Lanka – care locuiesc într-o casă mare aflată în fermă.

De brânzeturi se ocupă personal. Folosește rețete din Creta, Cipru, Italia, dar face și un cașcaval original cu chimen. „Brânza făcută de mine are un aspect frumos, dar și gustul este deosebit. Mai ales, că în ziua de astăzi, tot ce mâncăm este industrial, plin de chimicale”, ne-a mărturisit acesta.

Omul are 66 ani și de 14 ani s-a făcut căprar de soi. „Am avut mai multe meserii. Ultima dată am lucrat în cadrul Primăriei, în trecut am lucrat și ca mecanic auto. Faptul că am experiență în mai multe domenii, mă ajută în activitatea mea”, a mai spus fermierul.

Sunt multe de aflat din povestea sa. Așa că vă recomand acest material. Iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale ar trebui să fie foarte atent la cei care fac astfel de business. Să încurajeze acest tip de producători care aduc beneficii societății.

Interviu integral poate fi urmărit pe pagina noastră de Youtube, la următorul link: 👉 Are 200 de capre și face brânzeturi artizanale

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie