Are peste 2.000 ha irigate cu pivoți. Și 600 de vaci mame din rasa Aberdeen Angus

Cele mai urmărite

Cătălin Virgil Corbea este unul dintre absolvenții programului Tineri Lideri pentru Agricultură, derulat de Clubul Fermierilor Români și unul dintre administratorii fermei TotAgro, din localitatea Prundu, județul Giurgiu, care lucrează 5.000 ha dintre care peste 2.000 ha sunt irigate cu pivoți.

El este unul din absolvenții Tineri Lideri pentru Agricultură, seria a IV – a, program derulat prin Clubul Fermierilor Romani. „A fost un curs concentrat, unde se întâmplă foarte multe lucruri. În primul rând, te împrietenești și interacționezi cu alți tineri fermieri. Vezi cum gândesc și poți face schimb de idei. Apoi, sunt prezenți mai mulți traineri care te ajută să vezi ce anume faci bine și ce nu faci bine. Cu siguranță acest program mi-a accelerat procesul de maturizare profesională! Începi să vezi soluții!”, ne-a explicat fermierul.

Fermierul este unul din administratorii TotAgro din Prundu, județul Giurgiu. O fermă de aproape 5.000 ha cu peste 2.000 ha în irigat cu pivoți și peste 600 vaci de carne mame de Aberdeen Angus.

Virgil Corbea a absolvit Politehnica și are o minte iute, analitică, axată pe soluții și implicare personală. Mi-a făcut o impresie deosebită. Am stat de vorbă atât în biroul său, alături de trofee vânătorești splendide pe care nu el le-a vânat, cât mai ales pe câmp. Acolo unde tânărul fermier se simte în largul lui.

Nu mă știa deloc, deoarece nu prea urmărește presa. Nici pe cea agricolă. Dar se informează din surse mai sigure! Sper că i-am schimbat un pic opinia asta.

În fermă muncește alături de fratele său mai mic, cel care se ocupă cu predilecție de zootehnie. Dar și de tatăl și unchiul său, cei care au construit ferma.

Așa cum o să vedeți, au spații de depozitare, dar și o instalație de biogaz. Își dorește panouri fotovoltaice pentru a folosi energia la irigat. Are planuri și muncește să le ducă la îndeplinire.

Interviul video integral cu Cătălin Virgil Corbea, îl puteți urmări pe pagina noastră de Youtube la următorul link:

Are peste 2.000 ha irigate cu pivoți – YouTube

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie