Piața tractoarelor a scăzut cu 8%, în anul 2023

Cele mai urmărite

Anul 2023 s-a încheiat cu o scădere a numărului de tractoare vândute la nivel global, dar cu o creștere a veniturilor industriei de maşini agricole datorită costurilor mai mari de producție.

La nivel global, în 2023 s-au vândut aproximativ 2,2 milioane de tractoare, marcând o scădere de 8% a numărului de unităţi față de anul precedent. Cu toate acestea, „veniturile industriei producătoare de tractoare s-au ridicat la 57 de miliarde de dolari, în creștere cu 2% față de anul 2022. La cifra totală de afaceri se mai adaugă alte 73 de miliarde de dolari realizate din vânzările altor tipuri de utilaje (+2% faţă de 2022) și 34 de miliarde de dolari pentru piese şi componente (+5% faţă de 2022)”, se arată într-un comunicat al Federaţiei producătorilor de maşini agricole din Italia (FederUnacoma), notează revista- ferma.ro

În total, la nivel global, veniturile sectorului de mașinile agricole s-au ridicat la 164 de miliarde de dolari în 2023, în creștere cu 3% față de anul anterior.

Această creștere se datorează în primul rând prețurilor mai mari, determinate în principal de inflație și de costul ridicat al materiilor prime. Dincolo de cifra generală, piețele individuale prezintă rezultate variate, în primul rând din cauza performanței culturilor și a veniturilor agricultorilor.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie