Adrian Pintea: „Informarea fermierilor cu două luni înainte de începerea oricărei campanii este esențială”

Cele mai urmărite

Invitat în cadrul emisiunii live „Dați vina pe Tudor!”, de pe 25 iunie 2024, derulată pe pagina de Facebook Sens&Contrasens în Agricultură, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Pintea, a menționat că informarea fermierilor chiar cu două luni înainte de primirea cererilor la APIA este esențială pentru o bună funcționare.

„Înainte de începerea oricărei campanii, vorbim de primirea cererilor la APIA, unde vin aproximativ 800.000 de fermieri anual, înainte cu o lună sau o lună jumătate sau chiar două luni, să fac informări. Iar la APIA, sunt cele 265 de centre locale care transmit mesajele către primărie și apoi informația circulă mai departe. Acest lucuru ar fi benefic și în cadrul AFIR. Este bine ca omul să fie informat din timp pentru a ști ce cereri poate depune sau nu”, a menționat acesta.

Pintea a mai spus că se observă un trend descendent al fermierilor, cauzele principale ar fi mortalitatea ridicată în rândul acestora, dar și faptul că mulți dintre ei se asociază. Însă, categoria de fermieri cu vârste între 20 și 40 de ani, este în creștere. „Asocierea este un lucru foarte bun pentru că lucrând într-o asociație, atunci câștigul poate fi mai bun, fiind suprafață mai mare, faci producție mai mare”.

Adrian Pintea este însurat și are 3 copii: 2 fete gemene care studiază Relații Internaționale la ASE și un băiat, student la Facultatea de Medicină. Este în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării din vara anului trecut, iar înainte a ocupat pentru mai mulți ani la rând funcția de director general la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).  

Urmărește emisiunea integrală pe pagina noastră de Facebook la următorul link:

Emisiunea „Dați vina pe Tudor!” cu Adrian Pintea, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie