Își extinde ferma. Va avea o capacitate de 500.000 de pui de carne pe serie

Cele mai urmărite

Fermierul din Dichiseni, județul Călărași, Puiu Ilisei va ajunge la 500.000 pui de carne pe serie după ce va popula noile adăposturi construite în regie proprie, fără bani europeni. Acum are o capacitate de peste 200.000 pui/serie. Asta pe lângă 1 ha de solarii încălzite, o fermă de ciuperci, o fermă de îngrășat bovine și multe altele.

„Extinderea este de 7 hale. Acum avem 6 hale, cu o capacitate de 220.000 de capete. Vrem să ajungem la 500.000 de capete pe serie. Am început să montăm echipamentele, iluminatul, pentru că vrem să le populăm. Dacă le ținem goale, nu sunt profitabile. Toate aceste echipamente au costat bani, iar acum trebuie să începem să le amortizăm”, ne-a explicat fermierul.

Acesta ne-a mai spus că puii de o zi îi cumpără de la o stație de incubat din Ialomița și îi crește până la vârsta de sacrificare, când îi livrează către abator la prețul pieței.

În ceea ce privește motivul pentru care carnea de pasăre este cea mai vândută, Puiu Ilisei ne-a menționat că este cea mai ieftină, comparativ cu alte cărnuri. „Omul sărac, gen pensionarul, nu își permite să cumpere vită, în niciun caz. Mai mult, carnea de pui are un ciclu de creștere foarte rapid și nouă, ca producători ne convine, că o producem în 2 luni. Cum e la tăurași, de exemplu. Am crescut 2 ani tăurași, am băgat o grămadă de bani și când ajungi la prețul de vânzare, ți se oferă un preț de râs”.

Interviul video integral realizat cu fermierul, îl puteți viziona pe pagina noastră de Youtube, la următorul link:

Puiu Ilisei va ajunge la 500.000 pui de carne pe serie

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie