9 scanere de mărfuri vor fi funcționale în vămi până la finalul anului

Cele mai urmărite

Nouă scanere de mărfuri vor fi funcţionale până la sfârşitul anului în vămile din România, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Am avut o ședință de lucru cu echipa de la Autoritatea Vamală Română, în care am discutat despre stadiul celor mai importante proiecte la care lucrăm pentru combaterea contrabandei și evaziunii fiscale.

În ceea ce privește operaționalizarea scanerelor, suntem în grafic cu calendarul asumat: pe lângă cele din Albița și Giurgiulești, vom avea un scaner funcțional la Siret până la finalul verii, urmând ca la sfârșitul anului în vămile din România să funcționeze deja simultan 9 de astfel de dispozitive”.

În ceea ce privește sistemul de e-Sigiliu, acesta va fi funcțional din ianuarie 2025.

„Am discutat pe documentația aferentă e-Sigiliu, pentru a ne asigura că ne încadrăm în termen: avem de achiziționat 2.000 de sigilii pe care trebuie să le punem în funcțiune de la 1 ianuarie 2025.

Prin sistemul național RO e-Sigiliu implementăm o metodă automatizată și rapidă, bazată pe utilizarea unor dispozitive inteligente care să determine potențialele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri.

De asemenea, avem creionat planul de investiții care va schimba fața Autorității Vamale, ce urmează să fie pus în consultare. După cum știți, Guvernul a aprobat recent bugetul de investiții pentru perioada 2025-2030, care se va ridica la aproximativ 1 miliard lei”, a mai scris acesta.

Cele mai noi știri

Se suplimentează bugetul MADR. Vezi la care dintre măsurile de sprijin ajung banii

În Ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din...

Articole din aceeași categorie