Concurs pentru trofeul „Jumara anului”, la Târgul de Crăciun din Bistrița

Cele mai urmărite

Opt producători şi puncte gastronomice vor concura astăzi, pentru trofeul „Jumara anului”. Totul se derulează în cadrul Târgului de Crăciun din Bistriţa.

Festivalul jumărilor, iniţiat de Asociaţia „Turist în Bistriţa-Năsăud” şi aflat la prima ediţie, și-a deschis porţile vineri şi, timp de trei zile, în centrul istoric al municipiului au loc demonstraţii de artă gastronomică, cu participarea unor invitaţi din Ungaria şi a Masters of flames, coordonaţi de chef Radu Zărnescu.

„Jumările vor fi vedeta primului festival din România care le poartă numele, organizat în centrul vechi, de Ignat, în perioada 20-21-22 decembrie. Parte integrantă a Târgului de Crăciun, evenimentul include expoziţii, demonstraţii şi degustări de produse culinare tradiţionale şi după reţete autohtone reinterpretate, pentru masa de Crăciun şi, desigur, o diversitate de sortimente şi specialităţi de jumări.

Competiţia „Trofeul Jumara anului 2024″, care se va desfăşura sâmbătă, a stârnit un viu interes, opt producători şi puncte de gastronomie locală propunându-şi să ne convingă cu cele mai bune jumări produse în Bistriţa-Năsăud”, se arată într-un comunicat.

Vizitatorii târgului de Crăciun din municipiul Bistriţa vor putea gusta jumări de porc, mangaliţa, vită, oaie, gâscă, raţă, dar şi de somn şi crap, şi sunt îndemnaţi să voteze cele mai gustoase preparate, urmând ca duminică să fie acordat şi un premiu de popularitate.

Cele mai noi știri

Forumul APPR cere plata urgentă către toți fermierii a subvențiilor pentru campania 2024

Forumul APPR atrage atenţia asupra nevoii stringente a fermierilor de a încasa urgent subvenţiile aferente campaniei 2024, care constituie...

Articole din aceeași categorie